Uber are serviciu pentru camionagii: transport găsit din aplicație – Uber Freight sursa Vlad Andriescu StartUp

Uber are serviciu pentru camionagii: transport găsit din aplicație – Uber Freight

Uber a lansat în Statele Unite serviciul Uber Freight, destinat curierilor profesioniști de camioane și tiruri, care pot găsi în interiorul aplicației încărcături pe care le pot lua. Plățile pot fi făcute direct cu cardul, în contul fiecăruia din program.
Uber are serviciu pentru camionagii: transport găsit din aplicație

Uber Freight e primul pas pe care-l face Uber pentru camionagii, înainte ca în viitor să-i transforme în ceva total irelevant, odată cu dezvoltarea flotelor de camioane inteligente, care pot merge împreună, pot parcurge mai mulți kilometri într-un timp considerabil mai scurt.

Potrivit datelor Uber, în Statele Unite sunt transportate aproximativ 14 miliarde de tone de marfă pe an.

Uber Freight – ce face aplicația?

Uber Freight ne aduce aminte de aplicații pe care le-au lansat și unii români, cum ar fi CargoPlanning sau CargoRoll. Companiile care au camioane se înscriu pe platformă, iar cei care au expediții active, le pot înscrie pe platformă.

Un avantaj al platformei Uber Freight ar fi faptul că plățile nu sunt făcute în 30 de zile, ca în cazul expedițiilor obișnuite, ci în câteva zile, fără taxe suplimentare ale Uber. Practic, compania pregătește terenul pentru ce va să vină – camioane autonome, conectate la marfa lor și care primesc plata instantaneu.